• HAN ELEKTRONİK

GÜVENLİK KAMERA SİSTEMİNİZ PROAKTİF Mİ?

5 Temmuz '23
Güvenlik Kamera Sisteminiz Proaktif mi? 
 
Bir video gözetim sistemi ve tasarımı ile ilgili birçok husus bulunmaktadır.
Kamera sistemleri; yeteneklerine göre, maliyetlerine göre, platform mimarisine göre birçok farklı etmeni bir arada barındırır. Son kullanıcı diye tabir ettiğimiz tüketici müşterisi çoğu zaman bir güvenlik kamera sistemi veya güvenlik alarm sistemi talebi ile Profesyonel hizmet veren bir firmaya ulaşır.
Burada Servis verecek olan Entegratör güvenlik firmasının konuya yaklaşımı, keşif sırasında ihtiyaçların belirlenmesi, bütçeye göre verilebilecek en optimum çözüm çoğu zaman entegratörün yönetimindedir. Entegratör karlılık ve fayda oranı doğrultusunda bölgeye göre ürünleri belirler. Güvenlik kamera ve yazılımları, sensörler ve çipsetler ne yazık ki ülkemizde %99.99’u ithalata dayalıdır. Global bazda kalite sertifikasyonları ve yetkinlikleri de az olduğu için birçok ürün tipi, aslında birçok kalite standardına tabi olmadan ülkemize giriş yapabiliyor.
Genel olarak tüketicilerde işini iyi kötü görecek, bütçesine uygun olan ürüne daha sıcak bakıyor. Donanıma olabildiğince az para yatırarak en azından caydırma amaçlıda olsa, olay sonrası izleyebileceği bir sisteme yönlendiriliyor.
 
Peki ya böyle olmasaydı? 
  • Kamera sistemimiz pasif olarak sadece video kaydeden ve ihtiyacımız olduğunda da bu video arşivini izletmeye yarayan bir sistemden daha fazlası olabilir mi?
  • Evimize – iş yerimize giren hırsız, kabloları takip ederek doğrudan kayıt cihazınızı çalacak olursa olay sonrası hangi videoyu izleyecek veya polise kanıt olarak ne göstereceksiniz?
  • Kameralarınız, görüntü işleme teknolojileri ile donatılmış olsaydı ve istenmeyen biri geldiği anda size aktif olarak haber verebilseydi? Güvenlik düzeyiniz ne kadar artmış olurdu?
 
 

İşe yarar bir sistem ile, büyük kayıpları önleyebilir, gerçek anlamda güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.
Video gözetim sistemlerinin geleceği, toplanan görüntü datalarının işlenmesi, tanımlanması ve sınıflandırılması ile ilişkilidir. Topladığımız her veri değerlidir. Güvenlik anlamında kullanabileceği gibi, üretimde çıktıyı arttırmak, girdiyi azaltmak, verimliliği arttırmak, Mağaza veya Market zincirlerinde müşteri analizi yaparak, satışları arttırmak gibi kullanım senaryoları olabilir.
Ne kadar aktif kullanıldığı her alan için önem teşkil etmektedir. Güvenlikte olduğu kadar, Kameralar üretim gibi farklı endüstrilerde de önem arz eder. Pro aktif sistemler endüstri farkı gözetmeksizin sizi uyarır, bilgi verir, verilerinizi yedekler.
 
 
 
Akıllı Şehir Kamera Gözetim İstasyonlarında , kameraları ve olay akışlarını takip eden bir çok operatör bulunur. Video analiz sayesinde, size gelen bildirimleri takip ederek mobilden tabletten dünyanın her yerinden sadece alarm olduğunda kameralarınıza bakarak, sistemi zamanınızı en verimli şekilde kullanarak takip edebilir, Proaktif olarak kullanabilirsiniz. Sistemlerinizi sürekli takip edecek bir operatöre gerek kalmaz. Kendi kendinizin haber alma merkezi olabilirsiniz. Gelecek teknolojilerle beraber  IoT, Edge gibi katma değerli teknlojilerle beraber bireylerin kendisine ait cihazları için proaktifliği artacaktır. Herşey Akıllı bir telefonu kullanmak kadar kolay hale gelecektir.
 
YUKARI